perjantai 17. tammikuuta 2020

Pentueet

Fi*Sungain O-pentue, 4.3.2003

Yhteys




Kristiina Kaarakka, Takahuhti, Tampere
cattery.sungain@gmail.com
IG #Sungaincattery tai
#Sungainkissala tai
#SungainL
#SungainM
Tiktok: kissalasungain0

Kotisivut: https://cattery-fisungain.webnode.fi/


Leena eli Sunasultan Aleyna, sia n var x Mummeli x Mummeli Gretazinho Angelo, bal b 21

 

2.4.2023








4.3.2023

Tänään aamulla Leena synnytti helposti maailmaan kuusi ihanaa eläväistä lapsosta. Ennen synnytystä hän oli hiukan epävarma ja kun esisupistuksia tuli tiheästi 2 päivää ennen synnytystä, ei Leena laskenut minua ollenkaan pois viereltään, vaan käytännössä vietin kaksi päivää pää synnytyslaatikossa Leenaa silittelemässä. 
 
Leenan maha laskeutui maanantaina eli 62. raskauspäivänä. 64. päivänä olivat maitorauhaset jo aivan turvonneet ja käytöksen perusteella epäilin, ettei enää kauan mene aikaa synnytykseen. 3.3. illalla Leena söi ruokaa vielä oikein kunnon annoksen, mutta silti klo 1 yöllä heräsin siihen, että häneltä tuli limaa vulvasta ja epäilin, että nyt kohta alkaa. Klo 6.15 heräsin, kun Leenalla oli työntöpolttoja. Klo 6.45 syntyi ensimmäinen lapsi ja sen jälkeen n. 10 - 15 minuutin välein kolme lisää. Sen jälkeen Leena piti 45 minuutin tauon ja punki selvästi aiempaa enemmän. Tuloksena oli kaksi lasta ja jos en aivan väärin katsonut, heillä oli yhteinen istukka eli kyseessä olisi kaksosvauvaset.

Kaikki on mennyt tähän saakka upeasti. Spok-isoisoäiti eli Baila Bailan Oh No Lets Go on hoitanut mummon tehtävänsä upeasti ja opettanut Leenalle lastenhoitoa sekä pessyt lasten peppuja ja nuollut ne kaikki puhtaaksi synnytysmöhnistä Leenan kanssa yhdessä. Tosin synnytyksestä on aikaa vasta n. 8 tuntia eli pidämme sormet ristissä ja peukut pystyssä vielä pitkään.

Ensimmäisiä arvailuita:
1. pentu 106 g, poika, simsku (joku tumma väri)
2. pentu 97 g, poika, balineesi
3. pentu 84 g, tyttö, balineesi
4. pentu 113 g, tyttö, simsku (joku tumma väri)
5. pentu 114 g, poika, simsku
6. pentu 103 g, poika, simsku (joku tumma väri)
 

 
Angelo on upea kolli ja voitti Best in Show -kisan porvoossa tammikuun 2023 lopussa, vaikka oli vasta juuri täyttänyt 10 kk. Kiitos Paula Jaakkola, että sain hänet Leenalle sulhaseksi. Angelo on Paulan pitkäjänteisen ja upean kasvatustyön tulos. Kumpikin vanhempi on Mummelin kissoja.
 
Paula kirjoittaa FB sivuilla alla olevista kuvista ja näyttelystä näin:
Judges Sirpa Lindelöf and Susanna Piispanen and hands of judge Martti Peltonen with our Angelo, BAL b 21 in the two Panels at Surok Shows Porvoo 29.01.2023. Angelo just 10 months 2 days on class 9 (adults), exercizing posing. First BIS to the young male.
Parents of Angelo: Mummeli Anemoninho Gabriel, BAL a 21 and Mummeli Iinazinha Greta, SIA h.
Pictures by Tessa.
 
 
Antonio Porvoon näyttelyssä

Antonio Porvoon näyttelyssä

Antonio Porvoon näyttelyssä

Leena eli Sunasultan Aleyna, sia f

 

 

Fi*Sungain N-pentue, 6.1.2021

Spok (Baila-Bailan Oh No Lets Go, SIA f) x Riemu (IC Deraza Royal Rock-A-Berry, SIA n).

Yhteys




Kristiina Kaarakka, Takahuhti, Tampere
cattery.sungain@gmail.com
IG #Sungaincattery tai
#Sungainkissala tai
#SungainL
#SungainM
Tiktok: kissalasungain0

Kotisivut: https://cattery-fisungain.webnode.fi/




24.3.2021

Pennut voivat erittäin hyvin. He kiipeilevät seiniä pitkin ja verhoissa päivittäin. Virtaa riittää kuin pienessä kylässä. On ihanaa seurata niiden vilkkaita ja rajuja leikkejä. Toisaalta he ovat äärimmäisen rakastavia ja aina jopa hiekkalaatikkoa puhdistaessa he istuvat sylissä ja keikkuvat jalkojen päällä, koska puhdistusasento ei ole välttämättä se tasaisin. 

Pennut ovat käyneet nyt ensimmäisessä rokotuksessaan ja heidät on sirutettu. Mitään virheitä tai sairaksia ei löytynyt. Toivotaan, että kaikki jatkuukin yhtä hyviällä mallilla. Kaikille pennuille on valittu oma uusi koti. 


1.3.2021

Olenpas huonosti taas muistanut päivittää blogia😁. Pahoittele. Pennuilla 💗❤️menee aivan todella hyvin. Syövät, kasvavat ja riehuvat. Olen päivittäin laittanut heistä videoita Snäppiin ja Instagramiin (kristiina_kaa). Kannattaa katsella. 🐱🐈🐾😸😻

Tänään laitoin rekisteröinnin vireille. Pennut ovat siis virallisesti:
♥️Fi*Sungain No Niin No Niina, tytteli, sia f eli kilpikonnanaamio siamilainen (varattu)
♥️Fi*Sungain No Niin Noita-akka, tytteli, sia n eli ruskeanaamio (varattu)
♥️Fi*Sungain No Niin Onni, poju, sia n eli ruskeanaamio

Noellasta tulikin siis 🧹Noita-akka ♥️♥️tulevan omistajan toiveesta. Hän menee Marika Grönmanille🎉 Baila-Bailalaan ja todennäköisesti on osana Vain siamilaisia sukutaulussa -pohjaista kasvatusta. Niina menee ♥️Chicon eli ♥️Mörri Marlinin kaveriksi Kotkaan. Hän saattaa jatkaa sukua pitkäkarvakasvatuksen puolella, koska Chico on erittäin komea itämainen 😍😻pitkäkarva -kolli. Olen hyvin, hyvin iloinen, että nämä tytöt lähtevät tuttuihin perheisiin. 🥰😍☀️💝Ei tarvitse miettiä kahta kertaa ja voi luottaa, että varmasti on lapsille tulossa hyvä elämä. 

Koko 💗pentue💗 on luonteeltaan todella hurmaava. Joukossa ei ole yhtään arkajalkaa ja kaikki haluavat ja  myös kiipeävät koko ajan syliin. Kiipeävät myös paljaita sääriä myöten😳😱, jos eivät muuten pääse. Viettävät aikaa mieluiten ihmisen sylissä. Juttelevat aina. Vastaavat, kun kysytään. 🐈🐾🐱😸💗😍🥰😻♥️❤️
Suurimman osan kuitenkin leikkivät ja riehuvat. 

Jännää on huomata näiden lapsosten rohkeus. Kun kohtasivat Lucy-puudelimme 🐩 ensimmäistä kertaa, eivät yhtään arastelleet. Lucy ei oikein päästä kissoja aina lähelleen 😒, paitsi Soman, joka on hänet kouluttanut seksiorjakseen👯‍♂️. Pennut eivät ole moksiskaan, kun 🐩Lucy yrittää saada heitä kauemmaksi. 

Kun tulen 🏠 kotiin, pennut ❤️♥️juoksevat naukuen vastaan tervehtimään - 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗Ihania, ihania rakkaita. ❤️Onni-poika on näistä kaikkein eniten ihmisten sylissä viihtyvä, vaikka kaikki viihtyvät mielestäni jopa paremmin, kuin aiemmat pentuni. ❤️♥️💗😻🥰😍

Olen niin onnellinen, että kaikki on mennyt niin hyvin. Täytyy koputtaa puuta. 🌲🌳🎄😂


3.2.2021 


Niina❤️, Noella❤️ ja Onni♥️ täyttävät tänään neljä viikkoa. He harjoittelevat syömistä ja leikkimistä hurjasti. Osaavat jo hiekkaakin jo heitellä. 

Pennuilla on nyt käytössään noin puolikas huoneesta ja nukkumapesä taitellun maton päällä, jotta ei ole kylmä. Enää ei voi lämpötyynyä käyttää, koska pennut jo leikkivät. Tosin tyyny oli aiemminkin turvallisesti laatikon alla niin, ettei kukaan kissa kynsineen päässyt siihen käsiksi.

23.1.2020

Onpas ihanaa!!!! ♥️❤️♥️❤️☀️☀️☕☕ 
Pennut kasvavat ja voivat hyvin. Kaikki sujuu mukavasti. Lämpötyynyongelma ratkesi, kun lisäsin kellokytkimen töpselin ja seinän väliin. Kun virta välillä katkeaa, se myös käynnistyy uudelleen. 

Pennut ovat nyt 2,5-viikkoisia ja sen kunniaksi otin kuvia. Saa arvailla värejä. 😁😂🙂♥️❤️☀️☕












13.1.2021


❄️❄️❄️Lunta tulee ja pakkanen kiristyy. 🥶🧊❄️Pentuhuoneessa on lämpötila säädetty  🌡️25 asteeseen, jotta ei tule kylmä. Siltikin pentulaatikon alla on  lämpötyyny, mutta sen vikana on aikakatakisu eli yöllä se ehtii mennä pois päältä monta kertaa. Laitan sen lisäksi varsinkin nyt pakkasella kuumalla vedellä täytettyjä pulloja pesälaatikon pohjalle ja sivuille. Varmistan muovipusseilla, kumilenkeillä ja pyyhkeillä sen, ettei vesivahinkoa satu. Pakkasilma on hiukan ikävä pentujen kannalta. 

💗💗💗💗💗💗Pennut 💗 kasvavat hyvin. On melko todennäköistä, että pennuista kaksi on tyttöjä ♀️♀️ja yksi on poika ♂️. Kaikilla on yksivärinaamio ja uskon, että jotain tummaa väriä esim. ruskea- tai sininaamio. Varsinaisesti luonteissa en ole vielä eroja huomannut. Poika on ehkä kovaäänisin ja herkin. 

Nimiä olemme myös jo miettineet. Kaikki nimet alkavat N-kirjaimella ja niiden alkuun tulee Fi*Sungain-kasvattajanimi. Suunnittelemme hassuja, 😂suomen kielen tärkeimmän sanan ja sanaliiton eli 🤣No niin -käyttöä nimissä. Esim. Fi*Sungain No Niin No Niina, Fi*Sungain No Niin No Ella ja Fi*Sungain No Niin Onni.

♥️♥️Olemme olleet niin❤️❤️ onnekkaita, koska pennut💗💗 ovat kasvaneet hyvin. Kaikkien silmät ovat auenneet ja näyttävät puhtailta. Navat ovat siistit. Pennut ovat pirteitä, mutta nukkuvat suurimman osan ajasta rauhallisesti. Kokemuksesta tiedän, että vielä voi tulla murheita, mutta nyt kiitän täydestä sydämestäni sitä, että pennut voivat hyvin ja saan nauttia joka päivä siitä onnesta, mikä sydämen täyttää, kun voi katsella hyvin voivien pentujen tuhinaa. 💗♥️💗♥️💗♥️❤️💗♥️❤️💗
☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️



9.1.2021

Pennu ♥️♥️♥️ voivat onneksi hyvin. 🤗Painot ovat kaikilla nousseet reilusti yli 10 g päivässä ja ihanuudet 💗näyttävät kaikin puolin hyvinvoivilta ja pirteiltä. Voisin viettää kaiken aikani vain heitä😳 katsellen. Ovat niin lutusia ja suloisia - ai että♥️

Spok ♥️♥️rupesi jo heti alle vuorokauden kuluttua synnytyksestä epäilemään pesän turvallisuutta ja alkoi kannella pentuja muihin nukkumapaikkoihin. Eilen aamulla klo 6.15, kun heräsin ja menin heti pentuja katsomaan, oli Spok raahannut ne samassa huoneessa olevaan Ikean kissaluolaan. Siirsin pennut takaisin ja menin laittamaan perheen kouluunlähtökuntoon. Sen jälkeen menin taas pentujen ja Spokin luo, heitä pussailemaan ja hoitamaan. Välissä oli mennyt ehkä tunti ja Spok oli ollut niin reipas. Sillä taas pennut nukkuivat suloisesti Ikean kissaluolassa. 💗Spokin mielestä se ilmeisesti oli turvallinen ja pennuille paras paikka, mutta minusta ei todellakaan.  🤣 Olin jo ehkä. kuukausi ennen synnytystä askarrellut synnytyslaatikkoon sopivan kannen pahvista, juuri tällaista tilannetta varten. Spokhan oli kannellut jo edellisiä pentujaan innokkaasti ja silloinkin halusi pentulaatikkoonsa kannen. Etsin  valmiiksi väsätyn kannen ja laitoin sen laatikon päälle. Kannessa on niin iso aukko, että Spok pääsee siitä helposti liikkumaan. Kannen etu on myös se, että lämpö pysyy pesässä paremmin. Pidän muuten lämpöä yllä kuumavesipulloilla, joita säännöllisesti vaihtelen. Kannen lisääminen oli erittäin hyvä idea, koska sen jälkeen ♥️♥️Spok ei ole pentuja kannellut. 👜


Pentujen värit 🎭alkavat jo näkyä eli en usko, että kukaan heistä on vaaleanaamioisia. Tarkemmin en väreistä 😔osaa sanoa vielä mitään. ♥️♥️Riemuhan on ruskeanaamio ja Spok ruskeakilppari eli todennäköistä onkin, että ruskeanaamioita tulee. Mahdollisuus on kaikkiin perusväreihin🤗 ja niiden kilppariversioihin 🐢♀️tyttösillä. Pojilla ♂️punanaamiokin olisi mahdollinen, mutta näistä ei kukaan ole, koska väri ei ala näkyä näin aikaisin. 


Sungain N-pentue muutaman tunnin ikäisenä

7.1.2021

Spokin pennut ovat syntyneet. Ihanaa!! Kaksi yötä valvoin Spokin kanssa, koska hän oli niin ahdistunut esipoltoista, joita on ollut jo monta yötä. Luulin vauvojen tulevan maailmaan jo tiistaina, koska Spok käyttäytyi, kuin olisi juuri aloittamassa työntämään pentua ulos. Eipä ollutkaan. 

Eilen illalla Spok söi hyvin. Kun kokeilin nisiä, niistä tuli maitoa. Spok kehräsi sylissä ja ajoittain ikään kuin havahtui, hiljeni ja hyppäsi synnytyslaatikkoon. Hän seilasi paljon edestakaisin. Kun menin käymään vessassa. Spok tuli perässäni ja huusi kovaa. Hän jäi seisomaan eteeni huusi, kääntyi kävelemään takaisin synnytyshuoneeseen, mutta käänsi päänsä niin, että katsoi minuun taaksepäin ja huusi. Selvästi halusi sanoa, tule nyt jo. Aletaan synnyttämään. Ei se ihan heti alkanut. 

Klo 23 ajattelin, ettei tässä nyt vieläkään synnytetä ja harkitsin jo siirtymistä omaan sänkyyni nukkumaan. Onneksi ajattelin vielä ottaa tirsat kissahuoneessa, laitoin valot pois ja pidin koko ajan kättä Spokin päällä ja silitin. Hetki meni ja sitten se tuntui. Hiljainen työntö... ja toinen ... Odotin vielä muutaman ihan hiljaisen, nousin ylös, laitoin valot ja kirjoitin kellonajan muistiin. Viimeksi Spok synnytti 69. päivänä. Nyt täysiä päiviä oli 66 ja 67. päivä oli alkamassa laskettuna ensimmäisestä astumisesta. 

Ensimmäistä pentua Spok työnsi  n. 40 minuuttia. Pentu syntyi klo 23.51 ja tietenkin pelkäsin, että pentu on poikittain tms. Onneksi ei ollut. Spokiin selvästi koski, kun hän punki pentua ulos. Pystyin tuntemaan sen, miten Spok kärsi ja miten kivuliasta se oli. 

Pentu tuli erittäin hienosti ulos pää edellä ja oli todella pirteä heti alkuunsa. Spok osasi puhdistaa vauvaansa, mutta ei katkaissut napanuoraa. Sen nirhasin omilla desinfioiduilla kynsilläni poikki. Muistaakseni ensimmäistä pentuettani odottaessani (v. 1999) kyselin Leena Boswellilta (Tistan) neuvoja synnytykseen ja hän suositteli tätä tapaa, koska kynsillä nirhaaminen on hidasta ja hankalaa eli  napanuorasta ehtii kaikki veri poistua eikä sitä mene hukkaan. Nuora menee samalla tukkoon eikä mitään lankoja tai tikkejä tarvita. Minulla on myös ollut periaatteena, että annan emon syödä yhden istukan, koska siitä saa ravintoa ja se on luonnollista. Istukka on uitenkin niin vahvaa, että joidenkin maha voi mennä sekaisin eli sen vuoksi annan syödä vain sen yhden. Tällä kertaa Spok sai syödä keskimmäisen pennun istukan. 


Sungain N-pentue n. 12 tunnin ikäisenä.


Toinen pentu syntyi toisen vuorokauden puolella eli oikea syntymäpäivä olisi 7.1. Minun piti oikein varmistaa  Kissaliiton säännöistä, mille päivälle pentue reksiteröidään, koska olisi hassua, jos saman pentueen pennuilla olisi eri syntymäpäivä. Sääntöjen mukaan pentue rekisteröidään ensimmäisen pennun syntymäajan mukaan eli nämä kolme pentua ovat syntyneet 6.1.2021.

Klo 2.30 kaikki kolme pentua olivat syntyneet. Laitoin kaikki likaiset pyyhkeet, lakanat yms. likoamaan yöksi. Heitin ne sitten aamulla pesukoneeseen. Aamulla vaihdoin uudelleen aluset, koska Spok vuoti vielä. Kun tulin töistä klo 15 aikaan, ei alusille ollut enää vuotanut ja pennut olivat nostaneet painojaan 9 - 15 g, mitä pidän tosi hyvänä ensimmäisen 12 tunnin nostona. Toivottavasti kaikki sujuu jatkossakin hyvin. 

Spok on luonteeltaan oikeasti maailman ihanin ja rakastavin kissa, sellainen herkkis, jonka pentuja mielusti maailmaan autan. Olen erittäin kiitollinen Eija Siikille (Kelmikerhon), että hän antoi Riemun Spokille rakkausleikkeihin. Tämähäm on siis lo-siamilaispentue eli suvusta ei löydy itämaisia kissoja - ainoastaan siamilaisia. 


Sungain N-pentueen ensimmäisenä syntynyt pentu

Sugain N-pentueen toisena syntynyt pentu

Sungain N-pentueen kolmantena syntynyt pentu






2.1.2021

Spok ♥️❤️ on mukavasti pyöristynyt ja tekee jo pesää. Olen niin 😀innoissani ja tosi kiitollinen 🤗🤗Eijalle (Siik), että hän antoi upean Riemunsa Spokin sulhaseksi. Ensi viikolla pitäisi vauvasten syntyä. Toivon niin, että synnytys ja vauvatouhut menevät hyvin. 👍👍

Kaikki on valmiina synnytystä varten. Ompelin vauvalaatikkoon sopivia lakanoita, jotta olisi helppo vaihtaa alusia nopeasti, ettei emo❤️ ehdi hätääntyä. Spok❤️ oli viimeksikin niin huolehtiva äiti. ❤️ Nautin suunnattomasti Spokin masun silittelystä ja vauvasten liikkeiden tunnustelusta. Potkivat kovaa. ♥️❤️♥️❤️ Ihanaa! ♥️❤️♥️❤️ Nyt vaan peukkuja, 👍👍👍👍👍 että hyvin menee. 

Tämä on meidän ensimmäinen pentue, jossa on vain siamilaisia sukutauluissa. Sekin on uutta ja jännää. 





Fin*Sungain M-pentue, 22.6.2020

Soma (Noxx Emberkit, OSH b 22) x Teppo (Frostnight's Paint Your Sky With Rainbow, BAL b).

22.9.2020

Soman kaikille ❤️pennuille ❤️on nyt sovittu oma 🏡 koti. Huomenna on viimeinen eläinlääkärikäynti 😷 ja reilun viikon päästä pennut hiljalleen alkavat 🚛 muuttaa ja me täällä itketään 😭😭 ikävää. 


13.9. 2020

Soman pennut ♥️ ♥️ ♥️❤️♥️ovat niin ihania 💞, että heikottaa. 😊 🤣 Nämä villikot riehuvat kuin heikkopäät ja saamme päivittäin nähdä melkoista akrobatiaa. 😲 

Pennut harjoittelevat nyt pellettivessojen käyttämistä. Heillä on kolme vessaa käytössä. Kaikki katollisia ja yhdessä luukku. Kaikki osaavat käyttää luukkua. 

Pennut ovat hiljalleen alkaneet myös hyväksyä Lucyn 🐩 💕, mutta se prosessi etenee hitaasti.

26.8.2020

Pennut ovat nyt jo saaneet matolääkkeitä ja ensi viikolla on ensimmäinen rokotus. Kaikki voivat hyvin ja kasvavat painoa on kaikilla yli 1100 g. Riehuminen on hurjaa ja vauhdikasta. 😂🤣

Pennut syöväterittäin hyvin kaikenlaisia ruokia ja osaavat käyttää hiiekka-astiaa. Vain Mörri Marley eli pentueen sylissä viihtyvien ja ihmisrakkain suklaa ticked tabby itämainen pitkäkarva on varaamatta. Luovutusikään lapset pääsevät syyskuun lopussa. 



25.7.2020

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja Mörri Marley on jo yli 600-grammainen (muut 550 - 600). Pennut osaavat syödä jo eritttäin hyvin lautaselta. Heille maistuvat erilaiset kissojen ruoat  sekä esimerkiksi naudan jauheliha raakana ja kypsä kana. Tarjoan heille aina kissanruokien lisäksi sitä lihaa tai kalaa, josta itse teen ruokaa. Aion myös ostaa ihan heitä varten sydäntä, koska siitä en tee ruokaa perheelle. :D 

Olen tuunannut koirien pentuaitauksessa pahvin avulla kissanpennuille sopivan ja pennut ovat nyt siellä, vaikka haluaisivat tutustua jo suureen maailmaan. Ovat kuitenkin vielä niin pieniä, että aitauksen alue on heille tarpeeksi suuri ja turvallinen. Aitauksessa pennut voivat harjoitella leikkimistä, kiipeämistä, raapimapuun käyttöä, kuivaruoan syömistä, juomista,  hiekkalaatikkotaitoja yms. Kunhan itse pääsevät aidan yli, on aika purkaa aitaus tai yrittää säätää sitä jotenkin suuremmaksi. :) Turvallisuus on tärkein. 

Olen kovasti päivitellyt IG:iin videoita pennuista. Niitä löytää hakemalla #SungainM. 


19.7.2020

Pennut ♥️ voivat mainiosti. Huomenna tulee neljä viikkoa täyteen ja 💕❤️💖 lapsoset ovat alkaneet syödä 🍴 🍖 😋 ja leikkiä. Otin tänään pari kuvaa. 

Monni McCoy, itämainen lyhytkarva, poika


Mauku Marilyn, itämainen pitkäkarva, tyttö

Mörri Marley, itämainen pitkäkarva, poika

Misu Madonna, itämainen lyhytkarva, tyttö

13.7.2020

Pennut täyttivät tänään kolme viikkoa! Kaikki neljä kasvavat hyvin ja painavat nyt n.  400 grammaa, mikä on oikein hyvä paino tuon ikäisille. Pentulaatikko alkaa käydä ahtaaksi ja pennut haluavat jo nähdä, mitä kaikkea ihmeellistä laatikon ulkopuolelta löytyy! Pidän heitä vielä korkealaitaisessa laatikossa, mutta alan jo työstää pentuaitausta, jotta he voivat turvallisesti tutkia maailmaa parin päivän päästä. 

Pennut ovat saaneet nimensä. Jee! Päivitän nimet ja tänään otetut kuvat piakkoin tänne! :)

Pennut ovat
Mörri Marley, itämainen pitkäkarva, prinssi
Monni McCoy, itämainen lyhytkarva, prinssi
Misu Madonna, itämainen lyhytkarva, prinsessa
Mauku Marilyn, itämainen pitkäkarva, prinsessa

Olen lisännyt IG:iin, FB:iin, TikTokiin ja SnapChatiin tänään tuoreita videoita pennuista.

Fi*Sungain Mörri Marley

Fi*Sungain Mörri Marley

Fi*Sungain Mörri Marley

Fi*Sungain Monni McCoy

Fi*Sungain Monni McCoy

Fi*Sungain Monni McCoy

Fi*Sungain Misu Madonna

Fi*Sungain Misu Madonna

Fi*Sungain Misu Madonna

Fi*Sungain Mauku Marilyn

Fi*Sungain Mauku Marilyn

Fi*Sungain Mauku Marilyn



3.7.2020

Pennut❤️♥️ voivat oikein pulleasti 😍. Näissä 🍫 kuviosuklaalapsosissa näyttäisi olevan lyhytkarva tyttö ja oikea sekä pitkäkarva tyttö ja poika. ❤️♥️☀️❤️♥️☀️😍👍🏻😊💕

Tänään otettuja kuvia, joissa ikää 11 päivää.




22.6.2020

❤️Soman ♥️pennut syntyivät viime yönä. Soma on osoittautunut erinomaiseksi äidiksi. Hänen vierellään köllii nyt viisi itämaista pentua. ♥️❤️Voi rakkaus! 😍 😘
Tällä hetkellä näyttäisi olevan kovin suklaista sakkia ja kaikilla kuvioita. Ilmeisesti on tyttöjä ja poikia sekä lyhyt- että pitkäkarvoja. Nyt vaan 👍🏻 peukut pystyyn, että kaikki menee hyvin. 😊

Väitin tuossa taannoin, että pentueeseen voi syntyä balineeseja ja siamilaisia, taisin olla väärässä. Tutkin Soman taulua tarkemmin ja huomasin, ettei Soma välttämättä edes kanna naamiota, koska kumpikin vanhempi on itämainen. Tämä näyttäisi todennäköiseltä, koska yksikään pennuista ei ole naamiokissa.

Kaikki pennut näyttävät ruskeilta, osa on selkeästi vaaleampia. Mietin jopa kanelin mahdollisuutta. Tosin erilaiset kuviot saattavat antaa vaaleamman tai tummemman vaikutelman. Soman isä on kanelitäplikäs. 

Fin*Sungain L-pentue, 2.2.2020

Spok (Baila-Bailan Oh No Lets Go) x Pate (Arhantin Patrick L)
Jos haluat nähdä IG:ssä L-pentueen kuvia, kannattaa käyttää hakusanaa #SungainL. Näpäytäpä tästä. :)

22.6.2020


♥️Lalli ja ♥️Lilja ovat uusissa kodeissaan. Liljasta tuli Tara ja hänen elämäänsä voi seurata IG:ssä (tarathesiamese). ❤️Tara on hyvässä kodissa ja ulkoilee paljon. Lalli jäi meille. Tosin voidaan vielä sijoittaa.

25.4.

Kävimme 🚙 ottamassa ensimmäiset rokotukset 💉 Sastamalassa Merja Mäkisellä. Hän on taitava pitkänlinjan 🙀 kissaeläinlääköri. Pikkuruiset💕♥️❤️ rakkaat saivat myös sirut niskaansa. Se ei ole kovin mukavaa mutta pakollista. 

Kaikki oli ja meni hyvin. Varsinaiset pentutarkistukset 😺 tehdään ensi kerralla, jolloin terveystodistus on pidempään voimassa vakuutusta varten. Merja 👂 kuunteli ♥ sydämet tarkkaan eikä mitään ihmeellistä kuulunut. Napatyrättömyystodistukset  kirjoitettiin ✒ myös. Laitoin kaikki saman tien Omakissaan. 💻 

Pennut luovutetaan lähempänä 16-viikkoisuutta. Se on juuri hyvä. 😊 ♥️

Lalli ♥️ 💕 ❤️ on kyllä melkoinen suursyömäri 🍖 ja syö ihan mitä vaan. Se käy säännöllisesti nuolemassa Lucy-koiran 🐩 ruokakupin, jos jotain herkkua löytyisi. Eilen annoin pennuille 🐠 lohta ja Lalli ♥️ ahmi kaiken hetkessä. 

Olen antanut ❤️♥️💕pennuille hyvin monenlaisia ruokia, jotta tottuisivat esim. monenlaisia lihoja 🍖, 🐠 kaloja, sydäntä ♥, hyvin monia kissanruokia sekä kuivaa että märkää. Pääpaino on tietenkin laadukkaissa eläinkaupan muonissa, mutta annan totuttelumielessä joskus lähikaupan ruokia. Seuraavana kokeillaan Mustin ja Mirrin kissojen raakaruoka. 

Spokilla ♥️ on juoksuaika ja se huutaa yötä päivää. Vaikka normaalisti sen ääni on pieni ja sievä, juoksussa se todella huutaa, karjuu kuin 🐅🦁 leijona.  Yllätin tänään ♥️Lallin äitinsä niskasta. Seisoi hajaraajoin äitinsä selässä ja puri niskaa. Hurjat elkeet. 🤣
Lilja♥️ tutustuu kissaputkeen. 

Lalli♥️ käy säännöllisesti nuolemassa Lucyn kupin. 🤣


Lalli♥️ osaa jo t erottaa kyntensä mattoon. 😊 

Lalli ♥️ Venlan sylussä

22.4.

Pennut ovat jo täyttäneet 11 viikkoa. Laskin iän väärin, koska ilmeisesti alitajunta pyrkii sillä viemään luovutuspäivää kauemmaksi. 🤣 Luovuttaminen tulee olemaan vaikeaa! 😭Lalikin lähtee, koska sain ihan lähipiiristä sijoituskodin. Onneksi ei vielä ihan heti ole luovutus, sillä ensimmäistäkään rokotusta 💉 ei ole vielä annettu. Haluan antaa mahd. myöhään, että vaste varmasti nousee. 

Lilja ♥️♥️ painaa nyt reilut 1200 g ja Lalli ♥️ 💕 reilut 1500 g. Painot ovat juuri hyvät. Juoksevat aamusta iltaan kuin mielettömät, luulisi, että paino putoaa, mutta ei. Heille saa kyllä kantaa kaksin käsin ruokaa 🍖 🐠 🍴 ja silti Lalli popsi eilen Lucy-haukun 🐩 sapuskat (toy-villiksen raakaruoka). 

Uskotteko, että IMUROIN tuossa vieressä ja otin kuvat kesken imuroinnin. Hyvähermoisia katturaisia! ♥️

Sungain Lilja, SIA n ja Sungain Lalli, SIA d

Sungain Lalli, SIA d

Sungain Lilja, SIA n

18.4.

Pennut ovat jo taitavia liikkeissään. Juoksuvauhti on huima ja suunta voi vauhtia sadasosasekunnissa. Vielä hypyt eivät kanna lattialta keittiön pöydälle saakka ja tänään Lalli itkikin kovalla äänellä, kun ei päässyt tiskipöydälle tutkimaan. Tiskikoneeseen ovat kyllä tunkeneet.

Pennut ovat nyt tutustuneet myös perheen koiraan, Lucyyn eli toyvillakoiraan. Lucy on erittäin rauhallinen eikä sellainen hökäle, jollaisia monet koirat ovat. Näin pennut saavat rauhassa tutustua eivätkä säikähdä. Lucy ei hirveästi kissoista välitä. Ne ovat hänelle aika yhdentekeviä.

Lilja on varattu. Hän menee hyvään perheeseen. Silti tuli itku, kun varauspuhelu loppui. Lalli jää kotiin. Jos jollain on erittäin hyvä ehdotus sijoituksesta, niin voidaan harkita, mutta on hyvin epätodennäköistä, että suostuisimme. Venla on aivan rakastunut Lalliin. Olemme kyllä kaikki, mutta Venla erityisesti. Nuo kumpikin ovat sellaisia persoonia, että luopuminen tulee olemaan todella, TODELLA vaikeaa. Onneksi se ei tapahdu vielä pitkään aikaan. 

12.4.

Pennut kasvavat, riehuvat ja valloittavat sydämiä. He tulevat heti syliin kehräämään, jos johonkin vähän istahtaa. En voi kyllästyä heidän katseluunsa ja silittelyynsä. Tein pennuista videon. Tästä pääset katsomaan

Pennut viedään ensimmäiseen rokotukseen ja eläinlääkärin tarkastukseen, kunhan he ovat ensin täyttäneet 11 viikkoa. Haluamme, että vaste varmasti nousee ja aiemmin rokotetuissa tätä ei välttämättä ole tapahtunut. Saattaa luovutusikäkin siirtyä, mutta se on vaan ihanaa meille. :D

Rekisterikirjat ovat jo saapuneet: Fi*Sungain Lalli ja Fi*Sungain Lilja. Se on nyt virallista. :D

5.4.2020

Lilja <3 ja Lalli <3 on nyt rekisteröity. Liljan sukutaulu näkyy tästä. Onpas ollut melkoisen villi viikonloppu. Lilja ja Lalli ovat pitäneet juoksu-, kiipeilu- ja taistelukilpailuita ympäri kämppää. Ovat kyllä ihania! On nähty hitsiläisen hurjia ja välillä suloisia hyppyjä ja kurveja. Kun ovat tarpeeksi riehuneet, ovat niin väsyneitä, että saattavat nukahtaa melkein istualtaan. :D :D

2.4.2020

Onpas hurahtanut aikaa viimeisestä päivityksestä. Poikkeustila on tuonut elämääni valtavan kiireen ja pentujen kuvaaminen on jäänyt minimiin. Voin kuitenkin onneksi kertoa, että heillä on kaikki hyvin: he kasvavat ja riehuvat ja rakastavat sydämensä kyllyydestä.

Näillä näkymin Lalli jää kotiin jatkamaan sukuaan. Kissa-asioissa kaikki kuitenkin on aina epävarmaa, mitä vain voi sattua ja kaikki yht'äkkiä muuttua päinvastaiseksi, joten vannomaan ei kannata lähteä. Lilja on ehkä kohta varattavissa, kannattaa laittaa viestejä jo nyt, jos on kiinnostusta tällaiseen ihanaiseen, vilkkaaseen ja reippaaseen uuteen perheenjäseneen kuin Lilja-Lillukkaiseen eli ruskeanaamio siamilaistyttöseen. Seuraavat kuvat näistä rakkaista vipeltäjistä on otettu tällä viikolla. Valitettavasti kaikki ovat lepäilykuvia, koska liikkeessä ollessaan ovat niin nopeita ja liikkuvia, että kuvat ovat epäselviä.












6.3.2020


Onneksi Lalli❤️ ja Lilja❤️ kasvavat ja voivat hyvin. Löysin heidät tänään pesänsä katolta nukkumasta ja päätin vaihtaa pesän katottomaan pehmoversioon.

Näistä ♥️ ihanista ❤️ vipeltäjistä on todella vaikeaa saada kuvia, koska leikkivät koko ajan. Onneksi sain yhden jonkinmoisen. 🤣😂
FI*Sungain Lilja ja Lalli vähän alle viisiviikkoisina

29.2.2020

En ole viikkoon päivitellyt some-tilejäni, koska meitä on kohdannut äärimmäisen suuri suru. Lahja-pentu menehtyi eilen. Tämä on 12. pentueeni ja ensimmäinen menehtynyt pentu. B-pentueesta piti yksi nukuttaa kitalakihalkion vuoksi heti syntymän jälkeen, mutta näin isoa en ole koskaan menettänyt. Oireet alkoivat viime sunnuntaina, jolloin vein pennun yöpäivystykseen ja tiistaina käytin tutulla eläinlääkärillä, jota arvostan. Pennun ainoa oire oli raskas hengitys ja se oli niin väsynyt, ettei jaksanut imeä. Syötin Lahjaa öin ja päivin parin tunnin välein, mutta se ei auttanut. Se sai antibiootteja, nesteytystä ja Flumaxia. Itku oli suuri, kun tämä ei auttanut. Lähetän Lahjan ruumiinavaukseen, jotta syy selviää. 

Jäljellä on suru ja kaksi pentua. Kumpikin pentu on hyvin, hyvin reipas ja terhakka. Lalli-poika on kasvattanut hienosti korviaan, on jäntevä ja luonteeltaan aivan ihana. Lilja taas kipakka ja vilkas. Lilja syntyi pienimpänä, mutta lähti ensimmäisenä pesästä ja tekee jo juoksupyrähdyksiä. Näistä kahdesta on vaikeaa luopua ja valita, kumman jätän kasvatukseen. Ovat aivan ihania ♥️❤️💕. Niitä katsellessa murheet vähenevät, vaikka suru on nyt suuri. 

20.2.2020

Pennut ovat nyt jo 2,5 -viikkoisia. Otin niistä muutaman kuvan ihan yksilöinä. :)

Fi*Sungain Lalli on luultavasti punanaamio (tai creme). Hän on poika.

Lalli on edestäpäinkin suloinen. <3
Vielä kolmaskin Lallukkainen

Fi*Sungain Lahja on ruskea- tai sinikilpikonnanaamioinen tytteli.

Lahja on pennuista äänekkäin ja luonteikkain. <3

Fi*Sungain Lilja on ruskea- tai sinikilpikonnanaamioinen tyttönen. :)

Lilja on pentueen pienin, mutta silti jo tarmokas ja kuten kuvasta näkyy, ei enää halua paljon paikoillaan pysyä. :D <3 


17.2.2020

Pienet ihanuudet täyttivät eilen kaksi viikkoa ja otin sen kunniaksi pari videota Instagramiin.

Tästä näet 2-viikkoisvideot.

13 vuoden kasvatustauko on todellakin tehnyt tehtävänsä ja olen monessa asiassa ihan pönttö. Onneksi Anneli (Nummelin, Arhantin) eli Paten omistaja on ollut koko ajan hengessä mukana ja apuna. Suuret kiitokset Anneli! Hyvänä esimerkkinä tämä huopaaminen ja soutaminen näiden värien kanssa. Mietin jo heti alkuun, että onpas kyllä ruusuinen sävy noilla tytöillä enkä siltikään tajunnut, että nehän ovat kilppareita. Anneli sen sitten minulle sanoi selvin sanoin tuon kaksiviikkoisvideon nähtyään: "Katselepas tyttöjen varpaita!" Niinpä Lahjalla on vaaleita varpaita ja Liljalla on vaaleaa toisen korvan takana eli kilppareita ovat ja näin ollen sukupuoletkin ovat varmoja. Niistäkin olen ollut epävarma tähän saakka. 

Selvennykseksi asiaan perehtymättömille vielä: punainen väri periytyy X-kromosomissa ja sen vuoksi pojilla (XY) riittää yksi punageeni, koska toista X-kromosomia ei ole. Tytöillä (XX) taas täytyy punageeni tulla kummaltakin vanhemmalta, jotta väri olisi punainen. Punaväri taas on luonteeltaan niin vahva, että se näkyy aina eli jos tytöllä on tullut punageeni vain toiselta puolelta eli toiseen X-kromosomiin, tytön väri on kilpikonna, jolloin punainen paistaa laikkuina varsinaisen värin läpi. Pentujen emo on kilpikonnanaamio. Linkkaan tähän videon, jossa näkyy pentujen emo eli Spok (kilppari) ja vertailun vuoksi Friidu, joka on ruskeanaamio eli ei kilppari. Tästä pääset katsomaan videota, jossa näkyy Spok (kilpparinaamio) ja Friidu (ruskeanaamio). Kannattaa katsella Spokin varpaita. Ne ovat niin kauniit, kun punainen näkyy vaaleana värinä ruskean läpi.

Viikon päästä alkaa kiinteän ruoan antaminen eli, kun lapsoset täyttävät kolme viikkoa. Tilasin Hillsiltä A/D-ruokaa, jota syötin ensimmäisenä ruokana jo silloin aikoinaan. Pienimmän pennun eli Liljan paino nousee aika huonosti. Toivon, että kiinteä siihen auttaa. Olen ihan tarkoituksella pyrkinyt olemaan antamatta lisämaitoa ja tarkkailen painon kehitystä hyvin tiivistiin, että voin nopeasti ryhtyäkin sitä antamaan, jos tarve vaatii. Mittaan painot kolmesti päivässä, mutta merkitsen ylös vain aamu- ja iltamittauksen.


 14.2.2020

Pieni, rakas L-pentue 10-päiväisenä: Lilja, Lahja ja Lalli <3

Sama porukka sivusta :) <3

Pennut voivat erinomaisesti, kasvavat ja alkavat liikkuakin. Kuvasin heistä Instagramiin pienen pätkän eilen eli kun lapsoset olivat 10 päivän ikäisiä. Tästä pääset videoon.

 9.2.2020

Pikkuruisille tulee tänään viikko täyteen! He ovat jo viikon vanhoja. Sen kunniaksi annoimme Senjan kanssa niille nimet:
Lalli (Lyyli), ilmeisesti punanaamio
Lahja (Lasse), ilmeisesti kilpikonnanaamio
Lilja (Lempo), ilmeisesti kilpikonnanaamio

Suluissa on uusi nimi, jos sukupuoli onkin arvattu väärin. :D :D

Instagramissa on jokaisesta pieni video.

Kuvat on otettu eilen eli pennut ovat  6. päivää vanhoja. 

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta. :D

Oikeasti olemme oman tiemme kulkijoita - ja niin suloisia. <3

Hienoa! Kaksi kolmesta  <3 pikkuruisesta katsoo samaan suuntaan. :)

"Missä äiti?! Pyyhe haisee eikä tuoksu äitiltä!!!"


Pennuista on todella vaikeaa saada kuvia otettua. Spok on niin huolissaan, että yrittää tulla heti hoitamaan lapsiaan ja tulee mukaan kuvaan tai jopa yrittää kantaa pentuja takaisin laatikkoon. Laatikko on niin pimeä, ettei sieltä oikein saa kuvia, joten siirrän pennut aina kuvauksen ajaksi pois laatikosta ja siitäkös Spok ei pidä. Hänen pitää kyllä hiljalleen alkaa tottua siihen, että muutkin kuin minä käsittelevät pentuja. Pentuja täytyy alkaa totuttaa ihmiskontakteihin mahdollisimman pieninä. Kunhan he tuosta kasvavat, toivon, että Senja tuo kaverinsa joka päivä pentuja katsomaan ja heidän kanssaan leikkimään. Sen aika ei tietenkään ole vielä kuukauteen ainakaan, mutta sitten.

Instagramissa on video pennuista kuusipäiväisinä. Näet videon tästä.

7.2.2020

Spok :) muutti pesueensa viime yönä tähän pesään.


Pennut ovat nyt jo kohta viisipäiväisiä. Kehitys on ollut huima. Silmät aukesivat 1. - 3. päivänä, napanuorien kuivat jäänteet ovat jo pudonneet, eilen alkoi tulla jo naamioväriä kahdelle naamaan. Suloisten pikkuruisten paino on noussut mukavasti. Ei ole tarvinnut edes avata vastiketölkkiä, mikä on todella hieno asia. Tällaisia pentuja kannattaa käyttää kasvatukseenkin, kun tietää, että geeneiltään ainakin ovat hyviä äitejä ja terhakkaita pentuja. Pennut ovat reipastuneet ja kävelevät jo paremmin, mutta heiluvin, huojuvin askelin, kolmipäiväisenä kuulin pienokaisten jo kehräävän. Etupäässä päivät kuluvat nukkuen ja maitobaarissa.

Spok on huippu äiti yhä edelleen. Ehkä hysteerisyys on hiukan vähentynyt. Spokin persoonallinen hoitotyyli on tassujen käyttäminen. Hän on ensimmäinen emokissani, joka ohjaa pentuja tassuillaan tisseille ja muuallekin. Kun yritän punnita pentua, Spok saattaa yrittää ottaa tassulla kädessäni olevaa pentua. Kynnet eivät tietenkään ole esillä. Koko ajan Spok kehrää ja silminnähden nauttii emon roolistaan. Ja niin nautin minäkin omasta roolistani. On ihanaa katsoa nukkuvia pentuja!

Viime yönä Spok oli vaihtanut pesälaatikkoa. Se yleensä tapahtuu tässä 3. - 5. päivän kuluessa. Olin siihen jo varautunut ja laittanut erilaisia vaihtoehtoja huoneeseen, ettei Spok valitse jotain hyvin hankalaa paikkaa esim. pianon sisäosia. Mukavan paikan oli valinnutkin: pahvilaatikossa oleva kissapesä. Sinne saivat jäädä nukkumaan, kun lähdin töihin.

Instagramissa on video pennuista. Näet sen näpäyttämällä tästä.

 

4.2.2020

Spokin pienokaiset syntyivät toissapäivänä - kolme maailman suloisinta pientä piiperoista. Odotin vauvasia torstaista saakka ja viikonlopun valvoin Spokin tukena. Ensikertalaisena hän oli hyvin hermostunut ja sekä pe-la- että la-su-yön vain ravasi pentulaatikosta toiseen eikä pystynyt rauhoittumaan. Sunnuntai-iltana supistukset alkoivat n. klo 19.30 aikaan ja klo 22 oli koko synnytys jo ohi. Spok on loistava synnyttäjä. Minulla on ollut 12 pentuetta ja Spok on ehdottomasti kaikkein paras. Tietenkin ponnistusvaiheen onnistumiseen vaikuttavat monet muutkin seikat, mutta koskaan tuo vaihe ei ole edennyt näin näppärästi.

Ensimmäinen pentu syntyi häntä edellä ja olin aika paniikissa, mutta yritin vain olla rauhallinen. 12 vuotta taukoa välissä on pitkä aika ja olin myös epävarma, miten enää osaan hoitaa homman. Pentu syntyi alle puolessa tunnissa punkemisen alettua ja istukka tuli samassa rytinässä. Spok ei ensin ymmärtänyt, mikä ihme sieltä oikein köllähti, mutta kun avasin pennun suun ja poistin lima niin, että pentu alkoi hyvin, hyvin kovalla äänellä maukua, Spok tajusi, että tuotahan pitää hoitaa. Spok nuoli sen jälkeen pennun puhtaaksi, mutta minä katkaisin napanuoran ja laitoin istukan roskiin. Toiseltakin pennulta katkaisin napanuoran ja otin istukan, mutta kolmannen Spok hoiti jo aivan kokonaan itsenäisesti.

Äitinä Spok on ollut erinomainen. On huolissaan heti pienestäkin piipityksestä, nuolee pentuja yhtenään, pissattaa heitä ja jopa ohjaa tassulla tissille, jos pentu ei meinaa tissiä löytää. Maitoa tulee hyvin ja kaikkien pentujen paino on noussut. Pentujen painot olivat syntyessä 90 - 102 grammaa ja pienimmän paino laski ensimmäisen vuorokauden aikana, mutta sekin on nyt noususuunnassa. Nyt täytyy vain toivoa, että jatkossakin kaikki menee hyvin. Tämä on niin ihanaa ja jännittävää puuhaa! Pentuja ja Spokin äidillisyyttä katsellen viihtyisi kopan vierellä tuntikausia.

Instagramissa on video pennuista tissillä

 

26.1.2020

Spokin <3 <3 (Baila-Bailan Oh No Let's Go)  maha vain
kasvaa ja siellä käy melkoinen vilske.

Spokin maha on kasvanut vain entisestäänkin ja nyt siellä käy mieletön vilske. Sydämen täyttää valtava rakkauden ja lämmön tunne, kun Spok makaa vatsani päällä ja tunnen omassa vatsassani pentujen liikkeet. Voi tätä ihanuutta. <3

On menossa 62. raskauspäivä eli hiukan pitäisi vauvasten vielä pysyä masussa. Spokia ei ole käytetty ultrassa, joten pentujen määrää en tiedä varmasti. Arvioisin, että neljä tai viisi.

Spokilla on ollut ongelmia ruokahalun kanssa. Olen yrittänyt tarjota kaikkia myytäviä kissanruokia. Välillä maistuu yksi ja välillä toinen. Eilen hän söi peräti kaksi keitettyä broilerin koipea. Keitin niitä hänelle kattilallisen ja tietenkin perkasin kaikki luut pois. Olen myös paistanut Spokille joinain päivinä naudan jauhelihapihvejä ja joskus tarjoillut nauden lihaa raakanakin. Välillä maistuu, välillä ei. Huomasin helpotuksekseni, että Spok on alkanut syödä kuivaruokaa, jota on aina ollutkin tarjolla. Ennen ei ole maistunut. Näillä keinoin on neidin ruokavalio ainakin monipuolinen. :D

 

18.1.2020

 Baila-Bailan Oh No Let's Go eli Spok <3 <3  tänään aamulla. Hänellä oli niin suuri
rakkaudentarve, ettei kuvaamisesta meinannut tulla mitään


Spokin maha on kasvanut siihen malliin, että pentuja todellakin on tulossa. Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin.

Kuvasin IG:iin Spokin aamupurinoita. Tästä pääsee katsomaan.

Tämä on Spokin ensimmäinen synnytys ja minullakin edellisestä kasvattamastani pentueesta on jo 12 tai 13 vuotta, joten jännitystä on ilmassa. Moni asia on muuttunut reilussa kymmenessä vuodessa. Minulla oli vaikeuksia jopa saada Omakissan nettisysteemeitä toimimaan - olenkohan vanha... Hienoin uudistus on luovutusiän nostaminen 14 viikkoon. Aikoinaan oli ongelmana ehtiä rokottaa pennut kahdesti ennen luovutusta. Nyt varmaankin ehtii.

L-pentueen sukutaulu
L-pentueen sukutaulu


Pentueet 1999 - 2007


 DOB
 Isä
 Emo
A
 25.10.1999
B
 28.10.2000
C
 5.11.2000
D
 3.3.2001
E
 1.7.2002
F
 3.11.2004
G
 15.4.2005
H
 22.5.2005
I
 10.8.2006
J
 15.10.2006
K
 31.1.2007









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Leena eli Sunasultan Aleyna, sia f (var)

  Leena eli Sunasultan Aleyna, sia f, kuva Pauli Araneva s.2022 Leena on ainoa leikkaamaton kissamme ja hänelle on suunnitteilla pentuja vuo...